Dublin, 30. ožujka 2019.

Videokonferencija povezala najmlađe iz Dublina, Ljubljane, Borova Naselja i Širokog Brijega

Dana 30. ožujka 2019. godine održana je druga videokonferencija u okviru projekta „Korijeni“ čiji je nositelj Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a u kojoj su sudjelovale Osnovna škola Blago Zadro iz Borova Naselja, Druga osnovna škola Široki Brijeg, Hrvatska škola u Ljubljani te Hrvatska škola u Dublinu. Prilikom javljanja iz Irske, u Hrvatskoj školi u Dublinu uz učenike su bili učiteljica Ojdana Pleše i veleposlanik Ivan Mašina.
Javljanjem iz Borova Naselja sudionike ove četverostrane videokonferencije pozdravile su prof.dr. Ivana Franić, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, Anica Špoljarić ravnateljica OŠ Blago Zadro te koordinatorica mreže Ivanka Kunštić u ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.
Iz Ljubljane su se obratili mr.sc. Boris Grigić, veleposlanik Republike Hrvatske u Sloveniji i učiteljica Vesna Hrdlička Bergelj.
Pozdrave nazočnima iz Širokog Brijega uputio je Miljenko Galić, ravnatelj Druge OŠ Široki Brijeg te učiteljice Dubravka Rožić i Irena Ratkić.
Učenici navedenih četiriju škola izveli su program koji su uvježbali upravo za ovu prigodu kako bi svoje vršnjake upoznali sa sadržajima iz druge domovine.