Dublin, 04. listopada 2018.

U Dublinu otvorena izložba “I Saw a Woman in Inverness Whom I Shall Never Forget”

U izložbenom prostoru „Pallas Projects / Studios“ u Dublinu, u četvrtak, 4. listopada 2018. godine, otvorena je skupna izložba pod nazivom “I Saw a Woman in Inverness Whom I Shall Never Forget”, na kojoj izlažu Andreja Kulunčić, izvanredna profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, te bivši studenti Akademije Antun Maračić, Ana Mušćet i Bojan Mucko.

Izložba je dio međunarodne suradnje između Hrvatskog društva likovnih umjetnika i irske organizacije „Pallas Projects / Studios“, koja je osim predstavljanja irskih umjetnika izložbom u Zagrebu u travnju ove godine, uključila predstavljanje hrvatskih umjetnika u Dublinu izložbom “I Saw a Woman in Inverness Whom I Shall Never Forget” i predavanjem na Nacionalnom koledžu za umjetnost i dizajn u Dublinu.

U prigodi otvorenja izložbe nazočnima su se obratili Mark Cullen, direktor „Pallas Projects / Studios“, Josip Zanki, docent na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, ujedno i kustos ove izložbe, te veleposlanik Republike Hrvatske u Irskoj Ivan Mašina, koji je i službeno otvorio izložbu.