Dublin, 30. studenog 2018.

U Dublinu održan koncert klape „Sagena“

U petak, 30. studenog 2018. godine, u crkvi St Mary's Haddington Road u Dublinu, održan je koncert zagrebačke klape „Sagena.“ Koncert je organiziralo Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Irskoj u suradnji s Hrvatskom katoličkom misijom u Dublinu te uz financijsku potporu Samostalnog sektora za javnu i kulturnu diplomaciju, informiranje i odnose s javnošću u Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

Prije početka koncerta ,nazočne predstavnike diplomatskog zbora, hrvatske iseljenike i ostale uzvanike pozdravio je veleposlanik Republike Hrvatske u Irskoj Ivan Mašina.

U programu pod nazivom "U zemju latinsku" klapa „Sagena“ izvela je niz tradicionalnih klapskih pjesama, kao i niz tradicionalnih hrvatskih adventskih i božićnih napjeva. Kao posebni gosti koncerta nastupili su Hrvatsko folklorno društvo Dukat (CFA Dukat) iz Dublina te sestre Iva i Lea Breskovac, također iz Dublina.

Impresivan glazbeni repertoar publika je nagradila velikim pljeskom, a druženje s dalmatinskom klapskom pjesmom, ovaj put uz pratnju gitare, nastavljeno je nakon koncert na primanju koje je održano u društvenim prostorijama crkve St. Mary's Haddington Road u Dublinu.