Dublin, 18. lipnja 2020.

Izbori za zastupnike za Hrvatski sabor – ponovljeni poziv za registraciju birača

Nastavno na poziv koji je objavljen na mrežnoj stranici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Dublinu (http://ie.mvep.hr/hr/vijesti-i-najave/izbori-za-zastupnike-za-hrvatski-sabor---objava-biracima,61803.html), ponovno pozivamo sve birače koji žele ostvariti svoje biračko pravo u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Irskoj da se registriraju do kraja dana 24. lipnja 2020. godine. Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj trebaju zatražiti aktivnu registraciju, a birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj mogu zatražiti prethodnu registraciju odnosno pribaviti potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta.

Zahtjevi se mogu podnijeti putem sustava e-Građani ili elektroničkim putem na e-mail adresu croemb.dublin@mvep.hr, odnosno crocons.dublin@mvep.hr, pri čemu se zajedno s pripadajućim ispunjenim i vlastoručno potpisanim obrascem, obavezno dostavlja preslika valjanog osobnog identifikacijskog dokumenta (osobna iskaznica ili putovnica). Sve informacije o registraciji birača dostupne su na sljedećoj poveznici: https://uprava.gov.hr/vijesti/izbori-za-zastupnike-u-hrvatski-sabor-2020/16317 .

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor održat će se u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Irskoj (Adelaide Chambers, Peter Street, Dublin 8), u subotu, 4. srpnja 2020. godine, i u nedjelju, 5. srpnja 2020. godine, u vremenu od 7:00 do 19:00 sati, uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi u Irskoj.

OBJAVA BIRAČIMA

ZAHTJEV ZA  AKTIVNU REGISTRACIJU

ZAHTJEV ZA  PRETHODNU REGISTRACIJU

ZAHTJEV ZA ODUSTANAK OD PRETHODNE REGISTRACIJE

ZAHTJEV ZA ODUSTANAK OD AKTIVNE REGISTRACIJE

ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA AKTIVNE REGISTRACIJE

ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA PRETHODNE REGISTRACIJE