Dublin, 10. lipnja 2020.

Izbori za zastupnike za Hrvatski sabor – Objava biračima

Predsjednik Republike Hrvatske 20. svibnja 2020. godine je donio Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Odluka je stupila na snagu 2. lipnja 2020. godine i objavljena je u Narodnim novinama br. 62/20.

Izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održat će se u nedjelju 5. srpnja 2020. godine, a na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko - konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u inozemstvu u subotu, 4. srpnja 2020. i u nedjelju, 5. srpnja 2020. godine.

Birači koji žele ostvariti svoje biračko pravo u inozemstvu trebaju se registrirati (birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj trebaju zatražiti aktivnu registraciju, a birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj mogu zatražiti prethodnu registraciju odnosno pribaviti potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta) do srijede, 24. lipnja 2020. godine, prema uputama koje su dostupne na mrežnim stranicama Ministarstva uprave https://uprava.gov.hr/vijesti/izbori-za-zastupnike-u-hrvatski-sabor-2020/16317 .

Birači koji svoje biračko pravo žele ostvariti u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Dublinu podnose zahtjev za aktivnu / prethodnu registraciju putem elektronske pošte (croemb.dublin@mvep.hr ili crocons.dublin@mvep.hr ), te zajedno s pripadajućim ispunjenim i vlastoručno potpisanim obrascem, obavezno dostavljaju presliku valjanog osobnog identifikacijskog dokumenta (osobna iskaznica ili putovnica).

Uvid u registar birača (putem OIB-a ili MBG-a) moguć je na mrežnoj stranici Ministarstva uprave https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.

OBJAVA BIRAČIMA

ZAHTJEV ZA  AKTIVNU REGISTRACIJU

ZAHTJEV ZA  PRETHODNU REGISTRACIJU

ZAHTJEV ZA ODUSTANAK OD PRETHODNE REGISTRACIJE

ZAHTJEV ZA ODUSTANAK OD AKTIVNE REGISTRACIJE

ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA AKTIVNE REGISTRACIJE

ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA PRETHODNE REGISTRACIJE