Dublin, 11. rujna 2017.

Izaslanstvo Istarske županije i Grada Pule u posjetu Irskoj

Župan Istarske županije Valter Flego, gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić i direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti s izaslanstvom boravili su od 11. do 13. rujna 2017. godine u posjetu Irskoj u sklopu projekta Tehničke pomoći Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., koji se financira iz ESI fondova.

Posjet je uključio niz sastanaka na kojima su razmijenjena iskustva o privlačenju investicija, korištenju EU fondova kao načinu financiranja kapitalnih i strateških projekata, turizmu i brendiranju turističke destinacije, upravljanju gradom, lokalnoj i regionalnoj samoupravi te o gospodarsko – socijalnom vijeću.

Tijekom boravka u irskom glavnom gradu izaslanstvo se susrelo s gradonačelnikom Grada Dublina Mícheálom MacDonnchaom i s izvršnim direktorom Grada Dublina Owenom P Keeganom, s kojima su razmijenjena iskustva o upravljanju gradom i regijom. U sklopu posjeta Irskoj izaslanstvo se također susrelo s predstavnicima irskog udruženja koje okuplja izabrane vijećnike iz 31 okruga i gradskih vijeća (Association of Irish Local Government), s predstavnicima Ministarstva prometa, turizam i sporta, s predstavnicima irskog Nacionalnog tijela za upravljanje razvojem turizma (Fáilte Ireland), s predstavnicima Upravljačkog tijela za Europski socijalni fond, kao i s predstavnicima irskog Nacionalnog gospodarsko - socijalnog vijeća.